Hem

Vi kan och vill bidra till att göra vården bättre i Sverige

För att åstadkomma det behöver vi ha ett tätt samarbete med patienter, patientorganisationer, med dem som engagerat, dag efter dag, arbetar inom vården för att hjälpa patienterna, liksom med alla dem som ser till att det finns pengar och att rätt beslut fattas för att hålla hjulen igång i vård-Sverige. Vi vill också samarbeta med, och vara delaktiga i att stärka forskare och institutioner som kan fortsätta att sätta Sverige på den internationella kartan inom medicinsk forskning och biotech.

Mer

Nyheter

Nyheter och aktuella händelser inom Roche Sverige.

 • Seminarium om Beröringsskräck eller tillit? – Vad krävs för att tilliten ska stärkas?

  Hälso- och sjukvården står inför en omfattande omställningsprocess. Samtidigt är tilliten mellan olika
  aktörer ofta låg vilket gör förändringarna svårare. Det talas om misstänksamhet mellan sjukvården och
  utomstående, t.ex. inom industrin. Vad krävs för att tilliten ska stärkas, hur kan samarbete uppmuntras
  och hur ska ett läkemedelsbolag agera för att vinna ökad trovärdighet?

 • Roche seminarium om värde i vården

  Vad innebär värde i hälso- och sjukvården, för vem skapas värdet och hur ska det mätas? Och vad krävs för att värdet i vården ska öka? Det var några av frågorna som diskuterades under frukostseminariet med temat "Värde i vården till vilket pris som helst?" som Roche bjöd in till torsdagen den 12 maj. 

 • Roche Diabetes Care ingår partnerskap med AnnaPS och erbjuder smarta sätt att bära Accu-Chek insulinpumpar

  Det nya partnerskapet mellan Roche Diabetes Care och AnnaPS adresserar de utmaningar som insulinpumpanvändare upplever i sin dagliga diabeteshantering. Genom partnerskapet kombineras intelligent produktdesign med behov hos personer med diabetes. Partnerskapet erbjuder användare av Accu-Chek insulinpumpar exklusiv rabatt på utvalda bästsäljare från AnnaPS, exempelvis underkläder med integrerade fickor.

 • Roche och Life Genomics i nytt samarbete kring säkrare och snabbare fostertester

  Roche och det svenska bioteknikföretaget Life Genomics ingår samarbete kring NIPT. Genom ett enkelt blodprov kan antalet kvinnor som måste genomgå fostervattensprov reduceras. Tidigare har det aktuella Harmony™ testet skickats till USA för analys men med samarbetet kan fostertestet analyseras i Sverige vilket leder till kortare svarstid, lägre kostnad och provsvar med ökad säkerhet.

 

.