Hem

Vi kan och vill bidra till att göra vården bättre i Sverige

För att åstadkomma det behöver vi ha ett tätt samarbete med patienter, patientorganisationer, med dem som engagerat, dag efter dag, arbetar inom vården för att hjälpa patienterna, liksom med alla dem som ser till att det finns pengar och att rätt beslut fattas för att hålla hjulen igång i vård-Sverige. Vi vill också samarbeta med, och vara delaktiga i att stärka forskare och institutioner som kan fortsätta att sätta Sverige på den internationella kartan inom medicinsk forskning och biotech.

Mer

Nyheter

Nyheter och aktuella händelser inom Roche Sverige.

 • ChristinaKennedy_208x208

  Avsnitt 4 av Sjukvårdspodden – Jakten på den jämlika vården

  I Sjukvårdspoddens fjärde avsnitt gästas Björn och Jonas av Christina Kennedy som är chefredaktör och ansvarig utgivare för Dagens Medicin. De har som mission att förbättra svensk sjukvård och Christina, som hon själv uttrycker det, har lyxen att träffa inflytelserika människor och ställa de frågor hon vill ställa, vilket gör henne till en utmärkt samtalspartner för att bättre förstå hur vi ska uppnå en mer jämlik hälso- och sjukvård.

 • Daniel Forslund_208x208

  Avsnitt 3 av Sjukvårdspodden – Jakten på den jämlika vården

  I Sjukvårdspoddens tredje avsnitt gästas Björn och Jonas av Daniel Forslund (L) som är innovationslandstingsråd i Stockholms läns landsting. Vi pratar om smörgåsbord av möjligheter, frihet att bedriva intraprenörskap och hur Sverige tappar i digitaliseringsracet. Daniels passion och engagemang för förändring och ehälsa har belönat honom med internationella priser. Vi är nyfikna på vilken väg Daniel ser att vi behöver springa för att uppnå en mer jämlik vård. 

 • HeidiStensmyren_208x208

  Avsnitt 2 av Sjukvårdspodden – Jakten på den jämlika vården

  I Sjukvårdspoddens andra avsnitt gästas Björn och Jonas av Heidi Stensmyren som är ordförande i Svenska läkarförbundet. De pratar kompetensförsörjning, beslutsmandat och möjligheter med IT-system som register och beslutsstöd. Heidi utstrålar självförtroende och drivs starkt av att skapa en arbets- och verksamhetsmiljö där vårdens personal ska sysselsätta sig med de arbetsuppgifter de är bäst på. 

 • AndersEkholm_208x208

  Nu startar Sjukvårdspodden – Jakten på den jämlika vården

  Samtal på djupet om sjukvårdens utmaningar med sjukvårdens kunskaps- och maktelit.

  Hur kan man uppnå den målsättning som regeringen har uttalat om att vi inom en generation ska sluta de påverkbara hälsoklyftorna? Just det söker Björn och Jonas från Roche svar på i Sjukvårdspodden – Jakten på den jämlika vården. I varje avsnitt ger en ny gäst sin syn på jämlik vård och hur vi kan möta regeringens målsättning.

 

.