Engagemang

Säsong 2

Jakten på den jämlika vården fortsätter

Hur kan man uppnå den målsättning som regeringen har uttalat om att vi inom en generation ska sluta de påverkbara hälsoklyftorna? Just det söker Björn och Jonas från Roche svar på i den andra säsongen av Sjukvårdspodden – Jakten på den jämlika vården. I denna säsong får vi i varje avsnitt höra nya gästers perspektiv på denna frågeställning.

#16 Olle Lundberg - Jakten på den jämlika vården

I det åttonde tillika säsongens sista avsnitt av Sjukvårdspodden träffar Jonas och Björn Olle Lundberg som har lett Kommissionen för jämlik hälsa. Det diskuteras bland annat det slutbetänkande 'Nästa steg på vägen mot en mer jämlik hälsa' kommissionen överlämnade till Regeringen den 2 juni i år.

#15 Sineva Ribeiro - Jakten på den jämlika vården

I säsongens sjunde avsnitt av Sjukvårdspodden - jakten på den jämlika vården träffar Björn Arvidsson och Jonas Edström, policychefer på Roche, Sineva Ribeiro, förbundsordförande i Vårdförbundet

OliviaWigzell_1000x1000_foto_Socialstyrelsen
Foto: Socialstyrelsen

# 14 Olivia Wigzell - Jakten på den jämlika vården

Sjukvårdspoddens Jonas och Björn samtalar om jämlik vård med Olivia Wigzell som är Generaldirektör på Socialstyrelsen. 

CarlJohanSundberg_1000x1000

#13 Carl-Johan Sundberg - Jakten på den jämlika vården

Sjukvårdspoddens Jonas och Björn träffar Carl Johan Sundberg som är bla läkare och professor i molekyläroch tillämpad arbetsfysiologi. Jakten på jämlik vård forsätter i detta femte avsnitt av säsongen.

 

KatarinaJohansson_1000x1000_foto_EmelieNygrenBonnier
Foto: Emelie Nygren Bonnier

#12 Katarina Johansson -  Jakten på den jämlika vården

Sjukvårdspoddens Björn och Jonas träffar Katarina Johansson som är Ordförande i Nätverket mot Cancer.

Ann-SofiLodin_1000x1000__foto_VGR
Foto: Västra Götalandsregionen

#11 Ann-Sofi Lodin -  Jakten på den jämlika vården

Sjukvårdspoddens Björn och Jonas träffar Ann-Sofi Lodin som är regiondirektör i Västra Götalandsregionen. Efter all diskussion om regionindelning och vilka eventuella värden det skulle föra med sig eller inte, så är Ann-Sofis perspektiv en viktig pusselbit till en lika bra jämlik vård.

ToveLindahlGreve_1000x1000_foto_UngCancer
Foto: Ung Cancer

#10 Tove Lindahl Greve - Jakten på den jämlika vården

Sjukvårdspoddens Jonas och Björn pratar jämlik vård  med Tove Lindahl Greve som är verksamhetschef på Ung Cancer. De diskuterar systemskiften, hur vi ska vända på perspektiven och varför viktiga frågor som alla håller med om skapar monster som måste tämjas. Jämlik vård är en självklarhet och vi behöver säkerställa att hälso- och sjukvården ger vård som tar hänsyn till alla individers förutsättningar och villkor.

 

 

GabrielWikstrom_500x500_foto_KristianPohlRegerinskansliet
Foto: Kristian Pohl, Regeringskansliet

#9 Gabriel Wikstrom - Jakten på den jämlika vården

Sjukvårdspoddens Jonas och Björn träffar i  det första avsnittet i den andra säsongen av Sjukvårdspodden - jakten på den jämlika vården Gabriel Wikström (S), som är Folkhälso-, Sjukvårds- och Idrottminister. Gabriel Wikström lyfter upp frågan om att vi har en splittrad situation när det gäller hur patienter får tillgång till nya behandlingar.