Nyhet

16.11.2017

​Initiativtagaren till Sveriges största diabetesforum utsedd till årets läkemedelsprofil

Jacob Ahlsson har i dag utsetts till Årets läkemedelsprofil 2017 för att ha utvecklat "Livet och diabetes" till den i särklass största communityn för människor med diabetes i Sverige. Utmärkelsen delas ut årligen av Läkemedelsmarknaden för att uppmärksamma energiska nytänkare som gjort kreativa insatser på läkemedelsområdet.

En vinterkräksjuka, ett barnkalas, ett midnattslopp eller en solsemester är händelser som flyter förbi i livet men som kan innebära helt andra utmaningar för den som lever med, eller nära någon med, diabetes.

– Jag älskar att resa! Men att komma förbi säkerhetskontrollen på flygplatsen med tvåhundra nålar och vätska (insulin) i såväl mitt eget som alla medresenärers handbagage är inte helt problemfritt. Och det finns situationer som kan bli särskilt allvarliga för mig - som när jag blev magsjuk i Afrika häromåret. Då var det tur att min pappa hade koll, säger Sofia Larsson-Stern, som har levt med Diabetes typ 1 i snart 10 år.

Sofia ”Diabetesia” Larsson-Stern, som hon kallas, är en av runt 100 bloggare som berättar om sin vardag i det som snabbt har blivit Sveriges största diabetesforum online. Initiativtagaren till forumet, Jacob Ahlsson, utsågs i dag på Läkemedelsmarknadsdagarna till Årets läkemedelsprofil 2017.

– Diabetes är en tuff och utlämnande sjukdom och vi såg i början av förra året att det fortfarande inte fanns en mötesplats online där hela vardagen med diabetes fick komma fram. Så ett sådant forum ville vi bidra till, säger Jacob Ahlsson, Sverigechef för Roche Diabetes Care.

Utmärkelsen i all ära, men det verkliga kvittot på framgången är den nytta forumet gör.

– Visst är jag som initiativtagare mycket hedrad över att få utmärkelsen, men det är alla fantastiska kollegor, samarbetspartners, skribenter och följare som gör bloggen möjlig. Vår vision är att alla som lever med diabetes ska leva så obegränsat som möjligt. Tack vare den stora mängd erfarenheter och tips som delas i forumet blir vardagen så mycket enklare för så många, säger Jacob Ahlsson.

För mer information om forumet Livet och diabetes:

Jacob Ahlsson, Sverigechef Roche Diabetes Care
[email protected]
0708 – 39 90 09