Nyhet

08.05.2017

Ann-Sofi Lodin i Sjukvårdspodden - Jakten på den jämlika vården

Sjukvårdspoddens Jonas och Björn pratar jämlik vård  med Ann-Sofi Lodin som är Regiondirektör i Västra Götalandsregionen. Missa inte säsongens tredje avsnitt. 

”Alltför stort ansvar läggs på att patienterna själva ska finna sin väg i vården”

I dag publiceras det tredje avsnittet i andra säsongen av Sjukvårdspodden - jakten på den jämlika vården. Björn Arvidsson och Jonas Edström, policychefer på Roche, samtalar med regiondirektören Ann-Sofi Lodin.

Sjukvårdspodden är en podcast producerad av läkemedels- och diagnostikföretaget Roche. I veckans avsnitt deltar Ann-Sofi Lodin som är regiondirektör i Västra Götalandsregionen. Hon har en lång karriär inom privat sjukvård bakom sig och har tidigare utsetts till Sveriges mäktigaste kvinna inom välfärden av tidningen Dagens Samhälle.

– Vi kan sitta här och diskutera om det är bra eller dåligt att ha en vård på distans, med en läkare som sitter på Skype eller dylikt. Men den utvecklingen sker nu och då måste vi hänga med, säger Ann-Sofi Lodin.

Hon fortsätter:

– Jag tycker att vi har lagt för stort ansvar på att patienten själv ska finna sin väg i vården.

Sjukvårdspodden utkommer med ett avsnitt i veckan fram till sommaren 2017.

Lyssna på avsnittet  Ann-Sofi Lodin Jakten på den jämlika vården

 

Relaterat

22 februari 2017

Man får bedriva en bättre vård än andra - men inte en sämre - läs hela artikeln och ladda även ned vår rapport "Jämlik vård - åtrgärder krävs".