Nyhet

14.06.2017

Olle Lundberg i Sjukvårdspodden - Jakten på den jämlika vården

I det åttonde tillika säsongens sista avsnitt av Sjukvårdspodden träffar Jonas och Björn Olle Lundberg som har lett Kommissionen för jämlik hälsa. Det diskuteras bland annat det slutbetänkande 'Nästa steg på vägen mot en mer jämlik hälsa' kommissionen överlämnade till Regeringen den 2 juni i år.

 Ansvaret för hälsa är ett samspel mellan individen och samhället

I veckans avsnitt deltar Olle Lundberg, ordförande i Kommissionen för jämlik hälsa som den 2 juni överlämnade sitt slutbetänkande till Annika Strandhäll, ansvarig minister för folkhälso- och sjukvårdsfrågor och Magdalena Andersson, finansminister.

– Kommissionen har fått väldigt mycket uppskattning. Kommuner och landsting har nog saknat en statlig närvaro på folkhälso- och jämlik hälsa-området, säger Olle Lundberg.

Han fortsätter:

– Ansvaret för hälsa är ett samspel mellan individen och samhället.

Lyssna på avsnittet  Olle Lundberg- Jakten på den jämlika vården

 

Relaterat

22 februari 2017

Man får bedriva en bättre vård än andra - men inte en sämre - läs hela artikeln och ladda även ned vår rapport "Jämlik vård - åtrgärder krävs". 

 

Externa länkar

Regeringskansliets pressmeddelande: Nästa steg mot en mer jämlik hälsa - Kommissionen för jämlik hälsa lämnade den 2 juni över sitt slutbetänkande Nästa steg på vägen mot en mer jämlik hälsa – Förslag för ett arbete för en god och jämlik hälsa till regeringen.