Nyhet

18.05.2017

Anhöriga till cancerdrabbade blir ofta sjukskrivna, men Cancerkompisars stöd hjälper

Nyligen kallade Cancerkompisar till ett möte i Medicon Village i Lund, för att presentera sin verksamhet och studien. Roche var med på mötet och stöttar också verksamheten och studien. Roche AB kommunikationschef Tommy Ringart fick en pratstund med Inga-Lill Lellky, verksamhetschef på cancerkompisar.

Resultat från vetenskaplig undersökning inom kort.

Nyligen kallade cancerkompisar till ett möte i Medicon Village i Lund, för att presentera sin verksamhet och studien. Roche var med på mötet och stöttar också verksamheten och studien. RocheAB kommunikationschef Tommy Ringart fick en pratstund med Inga-Lill Lellky, verksamhetschef på cancerkompisar.

Intervju med Inga-Lill Lellky - Verksamhetschef på Cancerkompisar

Cancerkompisar heter ett initiativ där anhöriga och närstående till dem som fått cancer kan hitta någon medmänniska i samma situation, för att kunna prata fritt och få stöd. Det har visat sig att anhöriga löper en väsentligt ökad risk att bli sjukskrivna. Genom kontakten och stödet man kan få via Cancerkompisar kan man göra något åt detta. Nu ska effekten av detta stöd undersökas vetenskapligt i en studie där RCC (Regionalt Cancercentrum) syd deltar.

Relaterat

Läs mer om Cancerkompisar på deras hemsida. Cancerkompisar är också medlemmar i Nätverket mot Cancer