Nyhet

22.11.2017

Roche flyttar in diagnostik och läkemedel under samma tak

Genom att olika kompetenser från Roche AB och Roche Diagnostics Scandinavia AB (inklusive Roche Diabetes Care) kommer närmare varandra är vi övertygande om att vi kan skapa mer värde för patienter, vården och samhället. I oktober 2017 flyttade därför Rocheföretagen i Sverige till ett nytt gemensamt kontor i Solna.

Vi kommer att fortsätta att vara separata organisationer och juridiska enheter, men med ett gemensamt, modernt kontor får vi bättre förutsättningar för samarbeten och synergier och kan verka ännu mer för en sammanhållen vårdkedja – från diagnos till behandling, egenvård och uppföljning.

– Vi ser många fördelar med att flytta ihop. Genom att vi sitter i samma hus kan vi ha daglig kontakt för att hitta rätt lösningar för vården. Vården frågar allt mer efter helhetslösningar, såsom att genom ett diagnostiskt test kunna skräddarsy vilken behandling en cancerpatient ska ha och att kunna följa den effekt behandlingen ger, det säger Jonas Edström, policychef på Roche AB och projektledare för flytten till det nya kontorshuset.

Kontorshuset, som är 3500 kvm ligger i Solna, har byggts av Skanska enligt Roches önskemål och krav. Målen har varit en arbetsmiljö som bidrar till samvaro och inkludering och där alla medarbetare kan arbeta flexibelt efter sina varierande behov. Det ska också vara en plats där kunder och samarbetspartners kan känna sig varmt välkomna.

Huset består av fem våningar och rymmer både ett utbildningscenter med diagnostiska instrument och många olika typer av arbetsplatser och möteslokaler.

– Jag tror vi kommer att stormtrivas här. Det finns bra kommunikationer och gott om bra lunchställen och annan service i närheten. Dessutom är det nära till Karolinska sjukhuset och Karolinska institutet, som vi har en hel del samarbeten med, säger Jonas Edström.