Nyhet

19.04.2017

Succépodden Jakten på den jämlika vården fortsätter i ny säsong

Under hösten 2016 lanserade Roche Sjukvårdspodden – jakten på den jämlika vården. I den deltog tunga opinionsbildare inom vården och podcasten röstades fram som den fjärde bästa inom kategorin ”Vetenskap och medicin” i tävlingen Svenska Podcastpriset 2016. Nu i april drar en ny säsong igång där Gabriel Wikström, folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister, inleder.

 

Sjukvårdspodden är en podcast producerad av läkemedel- och diagnostikföretaget Roche. I den samtalar flera av vårdens tyngsta opinionsbildare om hur jämlik vård ska uppnås.

– Efter framgången med höstens säsong fick vi flera förfrågningar om att spela in fler avsnitt. Vi ser att intresset för att diskutera jämlikhet i vården är stor. Därför var det en självklarhet för oss att åter dra igång jakten på den jämlika vården, säger Björn Arvidsson, policychef på Roche.

Gäster i säsong 2 är bland andra Gabriel Wikström, folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister, Ann-Sofi Lodin, regiondirektör i Västra Götalandsregionen, och Olivia Wigzell, generaldirektör på Socialstyrelsen. 

– Det är otroligt vilket engagemang som finns hos samtliga gäster. Det är tydligt att jämlik vård är en fråga som är aktuell och vi vill genom podden bidra med insikter om hur vi kan motarbeta ojämlikheten i vården, säger Jonas Edström, policychef på Roche.

Första avsnittet av den nya säsongen släpps den 24 april och finns att lyssna på via iTunes

Gäster som medverkar: 

  • Gabriel Wikström – folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister 
  • Tove Lindahl Greve – verksamhetschef på Ung Cancer
  • Ann-Sofi Lodin – regiondirektör i Västra Götalandsregionen
  • Katarina Johansson – ordförande, Nätverket mot cancer
  • Carl Johan Sundberg – ordförande, Forska!Sverige
  • Olivia Wigzell – generaldirektör på Socialstyrelsen
  • Sineva Ribeiro – ordförande, Vårdförbundet