Nyhet

., 06.12.2018

Vill du arbeta hos oss? Vi söker nu en Country Medical Manager - Alzheimers sjukdom

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut men besök vår jobbportal för andra intressanta tjänster på Roche i Sverige och globalt.

Roche Pharma har flera molekyler och diagnostik i utveckling för Alzheimers sjukdom. Vi letar därför efter en Country Medical Manager (CMM) som ska ansvara för detta sjukdomsområde. I rollen ingår att vara medicinsk expert, delta i globala och lokala möten, jobba strategiskt med olika medicinska frågeställningar och bygga upp en förståelse för hur alzheimervården är strukturerad idag. Arbetet är självständigt med möjlighet att vara med och forma arbetsuppgifter och delta i utvecklingen av framtidens alzheimerbehandling. En CMM arbetar med en hög nivå av etik, säkerhet kring våra läkemedel, och skapar förutsättningar för att patienter ska få rätt behandling.

Tjänsten är kontorsbaserad i Solna, men innefattar även mycket resor och externa möten. Tjänsten rapporterar till Medical Group Lead Immunology and Neuroscience (MGL), och jobbar även tätt tillsammans med Pipeline Lead (PL).

Ansvarsområden inkluderar bland annat (men är inte begränsat till):

  • Medicinsk strategi och aktiviteter inom Alzheimers sjukdom
  • Ansvar för att planera och genomföra medicinska projekt (inkl. budgetansvar)
  • Bygga upp samarbeten med läkare och annan sjukvårdspersonal inom demenssjukvården
  • Svara på medicinska frågor
  • Delta på internationella och nationella kongresser/möten
  • Genomföra expertgruppsmöten
  • Ansvara för utbildningar inom Alzheimers sjukdom
  • Samarbeta med Roche Diagnostics kring testningsrelaterade aktiviteter

Din bakgrund

Vi letar efter en läkare med erfarenhet och intresse för demens/Alzheimers sjukdom (t ex specialist inom allmänmedicin, geriatrik eller liknande). Du kommunicerar flytande både i tal och skrift på svenska och engelska. Du är en duktig kommunikatör och tycker om att bygga nätverk och samarbeten. Du har ett intresse av att lära dig nya områden och tycker att det är spännande att ta dig an nya utmaningar. 

Om Roche

Roche är ett av världens största bioteknikföretag och ett av de snabbast växande företagen inom läkemedel och diagnostik. I mer än 100 år har vi arbetat med utveckling och tillverkning av nya läkemedel. Vår forskning omfattar alla stadier av prevention, diagnos och behandling av sjukdomar för att ge människor bättre hälsa och livskvalitet.  Vår framgång bygger på innovation, nyfikenhet och mångfald - multiplicerat med 94 000 medarbetare i 100 länder. I Sverige arbetar vi aktivitetsbaserat i vårt nya kontor, där både Roche Diagnostics och Roche Pharma finns under samma tak, vilket möjliggör ett nära samarbete.